jemput jadi kawan =)

Wednesday, July 7, 2010

saya bangga dengan si dia


ROHAIDAH ZOLKEFLI @ CIK MAGGIE


saya bangga kerana menjadi sebahagian dari hidupnya,ya sy juga yakin sy juga punya makna bagi si dia..sy bangga kerana punya pemberi semangat spt si dia,dan sy selalu dpt apa yg sy mahukan,tp xbermakna sy seorg yg meminta2 ya...alhamdulillah apa yg sy tidak minta pun insyaALLAH akn dpt,si dia juga sgt tegas dlm urusan2 pendidikan sy,tegas si dia krn masa depan teraik utk sy...si dia juga seorang pemberi elaun buat sy,alhamdulillah hingga sekarang sy pnya elaun dari dia,bukanlah ribu2,tp syukur,lbh dari cukup.

jgn nk fikir lain ya,si dia tu adalah kakak sy,dia antara kakak sy yg sgt byk berjasa buat sy,tp utk entry kali ini sy cuma share tntg dia sj oke.... :)

baiklah, sbnrnya sy ada cerita terbaru utk dikongskan tntg kakak sy ini, alhamdulillah,dia seorang yg pintar,sgt tegas dlm setiap inci urusan kehidupannya,lebih2 lg dlm kariernya sbg seorg 'MM',xperlu dtanya apa jwtn atau kerjanya ya,bkn apa nti silap haribulan org ckp berlagak pula,maaf sy tak ada niat utk bkata begitu,tp itu hakikat msyrkt kita bukan?)

semalam sy dpt tahu yg akk sy dan team koir tmpt kerjanya selamat dgn jayanya membuat persembhn khas bg PERDANA MENTERI Y.A.B DATO' SERI NAJIB TUN RAZAK...dan lebih mengharukan akk sy dpanggil oleh seorg yg punya posisi unggul d firma itu utk bertemu PM kita itu,dan akk cerita yg dia sempatla berbual lbh kurang 2 minit dgn PM,dan sewaktu bertemu/berbual khas itu,PM otw nk ke kereta,hihihi....
uit,sapa tak bangga oi.....(xkesahla u all nk ckp apa,tp peluang keemasan sbgtu bkn tertulis utk semua)...intipati perbualan tu,xsilap sy antaranya dia mengucapkan syabas dgn persembhn itu,dan mcm biasa sudah tntu tntg profession kerjya yg djwt sekrg selain pembgunan pesat KARANGKRAF di malaysia...

mmm,utk akk,tahniah krn menjd seorg yg sgt berusaha dan kuat semangat,sy bangga...dan setahu sy akk sgt sibuk dgn mcm2 urusan,dari hal pejabat,kursus,presentation,hal2 cawangan dan mcm2 la...sy tahu akk sibuk,tp sy tahu akk seorg yg pandai bahagikan msa.dan harini pg2 lg akk bergegas ke pulau pinang ats sbb kerja.

dan insyaALLAH,lps selesai urusan kerja dsana akk akn blk perak,oke kak,hati ya,buat yg terbaik...

suka utk sy ceritakan sedikit tntg akk sy itu....
alhamdulillah, akk mmg dilahirkn sbg seorg yg sgt bekerja keras dlm apa sja yg dilakukan.itu sbb dia sering menjd contoh atau idol...sejak sekolah akk terlalu aktif,baik pelajaran mahupun kokurikulum...dan lbh membanggakn akk antra ank desa yg sgt bijak,dan ketika itu akk mendpt pangkat satu dgn gred yg begitu baik.punyala kami seronok,kesyukuran dpnjatkn kpdaMU YA ALLAH.setelah itu akk mulakn satu perjlnn baru dlm hidupnya,kerja dan sambung belajar di INSTITUT TEK.TUN ABDUL RAZAK-UNITAR, dlm masa itu akk bekerja bkn tiba2 pangkat tinggi,segalanya dia bermula dari bwh...

dgn pendidikan terbaik yg pernah dipelajari dan digenggami,ditugaskan dlm pelbagai posisi dan kedudukan,kerja tak kira msa,tak berkira tulang kudrat dan sebagainya,

tpkn bila dia cuti je,blk kg...oh no!!!!!!!!!! hp nya tak diam2...raya pun sama...ni cuti ke x ni? oke,sy dan famili dh msk dgn hal2 tu....sekecik2 hal pun org akn cari dia,xkesahla client ke,staff dia ke,org2 ofis, sume la...asik call je...dia pulak,jenis tak sampai hati nk off phone!

dan akhirnya,alhamdulillah,sekarang ini dia berada di satu kedudukan yg sgt baik,syukur
...walau dia sibuk dgn kerja2nya,akk juga aktif dgn setiap acara dan seumpanya di firma tmpt kerjanya.jd krn itulah akk sy dikenali dan selalu dberi penghormatan oleh org2 atasan dan pegawai2 sejawatnya.alhamdulillah...

hmmm,biasanya sy dan akk akn berhbung melalui emel,atau pggln khas(ye la org sibuk,nk cl pn ada time tertntu).... :) tp akk tak pernah overlook tuk call ma atau ayh,adik beradik lain kitaorg akn berjumpa bila berhimpun dikediaman ma ayh,mkn2 luar n segala mcm jenis aktiviti lah....

mm,akk sy yg ni dia baik,terlalu ambil berat,tp dia kurang berkompromi soal shopping...huhuhu,shopping dgn dia,mmg dia xsuka lama2,da masuk jumpa ap yg nk amek je,nk pilih lbh2,gud bye...uwaaaaa....ha ini kekurangn dia!...
dia jenis amek je,tak kira la mahal ke murah,main byr aja...if sy sy nk murah je.hahhahaha...
dia mmg takkan habiskn masa tuk hal2 tu utk satu tempoh yg berejam2...mmg perfectionist tp no compromise with her ya..mgla nk apa dpt,tp dgn kadar wktu segera kene decide nk apa.hahahaha..xpela,janji ai dpt ye kak!

utk akk,TAHNIAH YA,TERUSKAN KERJAYA ANDA YG SGT MEMBERANSANGKAN TU...SEMOGA ALLAH MEMBERI RAHMAT BUAT MU.AMIN

saya bangga dengan anda cik maggie@ROHAIDAH ZOLKEFLI


No comments:

Post a Comment